Årsmøde Ubberup

Bevaringsværdige gravsten

Et lille tilbageblik på Årsmødet d.25.juni, i Ubberup Valgmenighed i det nordvestlige Sjælland.

Jeg glæder mig altid til ”Årsmødet i Grundtvigske Valg – og Frimenigheder”, meget lang benævnelse!  Knapt så langt og i daglig tale kaldes det bare: Det årlige Fætter – Kusinetræf.
Jeg var heldig at følges med Lone R., som på turen fra Nyborg til Ubberup fortalte om det smukke landskab og småbyerne undervejs, der for hende er barndommens ferieland; det var spændende.

Hvad får man så med sig på sådan et træf for ”fætre og kusiner” udi det Grundtvigske kirkelandskab?

For mig handler det meget om at gense dem man kender og hilse på de nye, knytte nye bekendtskaber, sætte tale og krop på dem man hører og læser om, snakke om alt det som inspirerer de andre og derigennem også mig – og håbe på, at det vi udvikler og sætter gang i i Vejstrup Valgmenighed også kan inspirere andre.
Glæde sig over, at vi har en forening, som varetager vores interesser, sætter sig ind i de lovmæssige opgaver som pålægges os og som den enkelte fri – og valgmenighed ikke kan løse alene! Og som lytter og svarer, når man har brug for råd – Tak til jer i bestyrelsen!

Dette års kirke har glædet sig til vores besøg, alle segl er sat til og vi bliver taget hånd om og, som altid, godt forkælet i den faste ramme om Årsmødet: – hilse godmorgen og velkommenkaffebord – nyde gudstjenesten, lidt forskellig fra sted til sted, men sangen er lige begejstret alle steder (I Ubberup er de så glade for mange af de nyere salmer/sange, at et udvalg for 4 år siden kunne præsentere de ca. 500 uundværlige i deres egen salmebog, flot arbejde!)  – føle sig godt tilpas i den smukke kirke – en tur på kirkegården.
Resten af dagen, med frokost, festmiddag og endnu mere inspirerende snak, nød vi på Højskolen med den fine, legende park og de smukke bygninger, f.eks. er gymnastikhuset tegnet af Thorvald Bindesbøl.
Bestyrelsen aflagde beretning og regnskab. Fortalte om kommende opgaver for os alle indenfor bl.a. området SKAT.
Dagens foredrag var lagt i hænderne på journalist Rasmus Birkerod.
Jeg har jo hørt om begrebet Podcast og har tænkt, at det måske var værd at undersøge, men aldrig fået gjort noget ved det – er der mon andre, som har det ligesådan? Nu ved jeg, af egen erfaring, hvad det er – og det er godt!
I hvert fald når det er Rasmus Birkedal som præsenterer ”Maries Rum”, ”Samtaler mellem gæster og præster om tro, eksistens og livsforandrende erfaringer”. Prøv selv og lad os snakke om det!
Desuden er Rasmus guide på rejser i Israel og Palæstina – måske er det værd at lægge i ønskerejse-inspirationskassen? Det var en helt igennem fin dag. Håber vi kan følges til Norddjursland Valgmenighed næste år.
Det er d.20/21 maj.
Med sommernydende hilsner fra en Årsmødedeltager. Formanden, også kaldet Lone A.